2017. július 18., kedd

Málnadzsem,folyékony édesítővel készítve



Hozzávalók:
2,5 kg málna
50 ml folyékony édesítőszer
2 tasak Dr Oetker ( 50 g. )dzsemfix szuper 3:1 zselírozóanyag)

Elkészítése:
Készítsük el a befőttesüvegeket.
Mossuk tisztára és sterilizáljuk ki.
Sterilizálás:
1.  A tiszta üvegeket betehetjük a mikróba 2-3 percre, felforrósítjuk.
A tetejüket pedig forróvízbe főzzük ki.
Vagy.....
2. Mosogatógépben mosogatjuk tisztára és még forrón kivesszük őket.

A málnát megmossuk, lecsepegtetjük,majd egy nagyobb fazékba rakjuk.
Hozzáadjuk az édesítőt és a dzsemfixport.
Állandó kevergetés közben nagy lángon felforraljuk.
Forrás után 3 percig főzzük,majd elzárjuk alatta a gázt.
Tetejéről egy kanál segítségével leszedjük a habot.
Tiszta forró steril üvegekbe töltjük és azonnal lezárjuk.
A tetővel lefordítva egy tálcára rakjuk és így hagyjuk 5-8 percig,majd visszafordítjuk .
Ezzel a művelettel be is fejeztük a dzsem befőzését és tehetjük is a kamra polcra.

Ezzel a módszerrel darabos dzsemet fogunk kapni,ha lekvárt szeretnénk főzni akkor főzés előtt a málnát turmixszoljuk össze és szűrjük le a magoktól. 750 ml. levet 20 ml. folyékony édesítővel keverjük el adjuk hozzá 1 cs. zselésítőt és forraljuk fel. Forralás után főzzük 3 percig és forró üvegekbe töltsük be,hasonló módon mint a dzsemfőzésénél.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...