2017. július 30., vasárnap

Pizzakenyér



Hozzávalók :
500 g pizza liszt, vagy helyettesíthető 0 fehér liszttel
25 g élesztő
12 g só
2 evőkanál olívaolaj
250 g langyos víz

A lekenéshez: 3 evőkanál olívaolaj és egy gerezd foghagyma.

Elkészítése :
Langyos vízbe oldjuk fel az élesztőt.
A lisztet tegyük egy  tálba, és adjuk hozzá a sót, az olajat és a feloldott élesztős vizet. 
Gyúrjuk tésztává. 
Amikor össze állt , vegyük ki a tálból és addig gyúrjuk amíg a tésztánk szép fényes felületű nem lesz vagyis nem ragad a munkafelületünkre.
Takarjuk le egy konyharuhával és 10 percig pihentessük.


Vegyünk elő egy 24 cm-es magas falú pite sütőformát.
Olajozzuk ki és szórjuk be liszttel.
 A pihentetett tésztát kissé nyújtsuk ki és tegyük bele a formába.


Vágjuk fel cikkekre és pihentessük 10 percig. Közben melegítsük elő a sütőt 170 fokon.


Tegyük a sütőbe és süssük készre. 


Az elkészült forró pizza kenyeret kenjük le fokhagymás olívaolajjal.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...