2017. július 25., kedd

Torta Fürst Pückler módra


A nemzetközi gasztronómiában a csokoládéval, eperrel vagy málnával és tejszínhabbal készült édességeket (tortákat is) Fürst Pückler néven szokták emlegetni, ugyanis az egyik valaha legelőkelőbb, történelmi német család nevezetes alakja, Fürst Pückler, azaz Pückler herceg bolondult az efféle édességekért. Ma én egy sütés nélküli torta receptjét hoztam el nektek. Próbáljátok ki!



Hozzávalók a torta aljához:
20 dkg piskótatallér
20 dkg nyers marcipánmassza
12,5 dkg vaj

Hozzávalók a krémhez:
1 kg túró
50 dkg mascarpone
12,5 dkg porcukor
150 g. folyékony habtejszín
6 lap fehér zselatin

25 dkg eper
10 dkg étcsokoládé
1 lap fehér zselatin
1 evőkanál kakaópor

Hozzávalók a díszítéshez:
Piskótatallér, eperszemek, citromfű

Elkészítése:
Az alaphoz a piskótatallért tegyük egy tasakba,és szorosan zárjuk le.
Sodrófával törjük durva darabokra.
A marcipánt vágjuk nagyobb darabokra,és olvasztott vajjal gyúrjuk össze.
A piskótamorzsát dolgozzuk bele.
Egy csatos tortaforma aljába helyezzünk szilikonos sütőpapírt,és a masszát kanállal nyomkodjuk az aljára. Egy órára tegyük a hűtőbe.

A töltelékhez a túrót,a mascarponét és a porcukrot keverjük össze.
A krémet osszuk három részre. A tejszín verjük kemény habbá, és tegyük hideg helyre.
A 6 lap zselatint áztassuk hideg vízbe. Az epret mossuk meg és szárítsuk meg,majd csumázzuk ki és pürésítsük. Az eperpürét keverjük a krém egyharmadához. A zselatint nyomkodjuk ki és oldjuk fel.
A felét keverjük össze az eperpürés krémmel,és a hideg helyre tett tejszínhab egyharmadával forgassuk össze. Az epres krémet kenjük a tortaalapra,és tegyük hideg helyre 30 percre.

A maradék zselatint adjuk a mascarponekrém második harmadához,majd forgassuk össze a második harmad tejszínhabbal. Kenjük rá az epres krémre,és tegyük ismét a hűtőbe.

A csokoládét törjük durvára,és olvasszuk meg vízfürdő felett.
1 lap zselatint áztassunk be hideg vízbe,nyomkodjuk ki,oldjuk fel, és az olvasztott csokoládéval, majd a kakaóporral keverjük a megmaradt harmad mascarponéskrémhez.
A maradék tejszínhabot forgassuk bele.
Tegyük a formába,és lazán kenjük el a tejszínes krémen.
Legalább két órára hagyjuk állni a hűtőben.
Végül díszítsük friss eperszemekkel, citromfűvel és pikótallérokkal









A recept megjelent a 2017-es Küldd el a recepted júliusi számában 


2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...