2017. augusztus 2., szerda

Jégkrémtorta



A kánikulában sem kell megvonnod magadtól az édességet,és hogy mi a legjobb választás?
Csak is a könnyen elkészíthető jégkrémtorta.
Egészségetekre!


Hozzávalók:
14-16 db babapiskóta
1,5 kg vanília jégrém
1 kg csokoládé jégkrém
1 kg eper jégkrém
2 dl. habtejszín

( Én Carte d' Or jégkrémeket használtam.)

Továbbá: 35 x 15 cm-es hosszú és 10 cm-es magas doboz forma

Elkészítése:
A jégkrémeket külön külön átkeverjük egy habverővel.
Akkor jó amikor még nem olvad folyósra csak kenhetővé válik.
A formát teljesen kibéleljük folpackkal.
A babapiskótával kibéleljük az alját.
A csokoládé jégrémet ráhalmozzuk és egyenletesen elkenjük a babapiskótákon.
Erre rákenjük a vanília jégkrémet és végül az eper jégkrémet simítjuk rá.
Mélyhűtőbe tesszük 2-3 órára dermedni.
A jégkrémes formánkat egy meleg vizes edénybe mártjuk egy pár pillanatra,hogy elváljon a formától.
Egy hosszú behűtött tányérra borítjuk,majd lehúzzuk róla a fóliát.
A tejszínhabot keményre felverjük és a tetejét tetszés szerint díszítjük vele.
Szeletekre vágjuk és azonnal fogyasztjuk.
A megmaradt jégrém tortát rakjuk vissza a mélyhűtőbe.

Fontos! - a tejszínhabot csak tálalásnál tegyük rá!
             - ha nem fogy el egyszerre akkor ne tegyük rá a tejszínhabot mert ha újra betesszük a fagyasztóba a hab fagyott állapotban nem élvezhető!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...