2017. augusztus 9., szerda

Szedres tiramisu

Elkezdődött a szeder szezon!  
Az érett szeder zamatos kissé savanykás gyümölcs. Szörpöt, lekvárt készítenek belőle,de igazán megállja a helyét a sütemények világában is.Ma én egy finom tiramisut álmodtam meg vele amit el is készítettem.Remélem tetszik a recept és ti kipróbáljátok!




Hozzávalók a krémhez:
6 lap fehér zselatin
40 dkg szeder
50 dkg mascarpone
20 dkg tejföl
75 ml szederszörp
7,5 dkg porcukor
1 teáskanál reszelt citromhéj
50 ml citromlé
20 dkg tejszín

Továbbá: 25 dkg babapiskóta
50 ml szederszörp
2 evőkanál szederlikőr ( elhagyható)

Továbbá: kb 20x 24 cm-es hosszúkás kapcsos tortaforma,vagy egy kenyérsütő doboz forma.

Elkészítése:
 A zselatint a csomagolás utasításai szerint áztassuk hideg vízbe.
A szedret mossuk meg és óvatosan szárítsuk meg.
A mascarponét tegyük egy tálba,és alaposan keverjük össze a tejföllel,a szörppel,a porcukorral,a citromhéjjal és a citromlével.

A zselatint enyhén nyomkodjuk ki,és oldjuk fel.
Először egy kevés mascarpone masszával keverjük össze,majd adjuk az egész masszához.
A tejszínt verjük kemény habbá és forgassuk bele.
A szeder kétharmadát óvatosan keverjük hozzá.

Egy hosszúkás csatos tortaformát vagy egy folpackkal kibélelt nagyobb kenyérsütő formát vegyünk elő. Tegyünk egy kevés krémet a formába és kenjük el egyenletesen. Erre rakunk, egy sor babapiskótát a cukros felével felfelé,locsoljuk meg a szederszörp felével és egy evőkanál likőrrel. Kenjük rá a maradék  krém felét . Helyezzünk rá ismét egy sor babapiskótát, majd locsoljuk rá a maradék szörpöt és likőrt.  Végül a megmaradt krémet simítsuk rá,és egy éjszakára tegyük a hűtőbe.

Másnap,borítsuk ki egy hosszúkás tányérra.
Húzzuk le róla a fóliát és a tetejét díszítsük szederszemekkel.








2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...